Pommes Duchesse

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 7340 vizualizari

 

Un aperitiv sau o garnitura foarte chic,de origini franceze, care va va ajuta sa impresionati invitatii la masa prin forma lor deosebita.Se fac foarte usor si rapid

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 2  oua
  • 50 g parmezan ras(optional)
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pommes Duchesse:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja,adaugand si 2 lingurite de sare.Ii lasam la racorit putin, ii curatam si ii pasam. Adaugam parmezanul sau cascavalul daca doriti, (puteti foarte bine sa nu il puneti) sarea,piperul,nucsoara (le va da o aroma deosebita) si untul taiat cubulete.Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se va omogeniza cat de cat. Reteta originala ar fi cu 2 galbenusuri,insa eu dupa ce le-am adaugat,compozitia era inca foarte tare,asa ca  am pus si albusurile.

Va recomand sa faceti la fel,fiindca difera mult in functie de tipul de cartofi.Ai mei au fost foarte fainosi.Compozitia trebuie sa aiba o consistenta densa insa in acelasi timp cremoasa. Punem compozitia intr-un sac-à-pochè,cu varful in forma de stea, si intr-o tava tapetata cu hartie de copt,spritzam gramajoare nu mai mari de 5 cm in diametru,lasand putin loc intre ele.Se vor umfla putin la copt.

Nu va lasati inselati de forma de floare pe care o au ale mele,insa eu le-am “impuscat” cu pistolul pentru cookies.Sunt parca mai frumoase facute cu un sac-à-pochè,cu steluta.Le ramane varful putin in vant,insa sunt foarte rafinate,indiferent de ce forma ar avea.Multi le fac si cu lingura sau cu varful rotund. Le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade,pentru 20-10 minute.Timpul poate varia destul de mult in functie de cuptor,asa ca urmariti-le dupa 15 minute,iar cand devin aurii si incep sa apara semne de copt pe extremitati,trebuiesc scoase. Aici,coapte:

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pommes Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Laly 1

12.11.2010, 11:10

Ce bunatati

Corinuta 1

12.11.2010, 14:17

Ai di mini cum arata!

JustLoveCookin 1

12.11.2010, 18:00

si doamne cat sunt de buni...un praf de nucsoara,aproape invizibil,schimba total povestea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta picanta cu galbiori