Poienita cu ciuperci

de susu in Salate, 28 Feb 2010 | 12709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   1 cutie ciuperci intregi
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • o jumatate de piept de pui fiert/copt
  • 1 legatura de patrunjel + 1 de marar
  • 2-3 fire ceapa verde
  • maioneza
  • castraveti murati
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.
Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilorsi un pic de maioneza ca sa aiba priza.
Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina. Se unge cu maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat. In maioneza la fiecare strat se pot pune castraveti murati taiati fin. Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.
Observatie: salata e mai aspectuoasa atunci cind ciupercile sint mai micute Ciupercile se pot stropi cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare


Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ela 1

27.03.2010, 23:36

la cum arata,as manca toata farfuria

adasev12 1

28.09.2010, 11:58

eeeee....da!!! cu piept d epui....alta treaba!!! super! 5
aspectul...jos palaria!!!!

babi5 1

18.12.2014, 10:23

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Salata de leurda