o bunatate si se potrivesc de minune pe ger si zapada! la noi nige iar si eu mananc aceste minunate pogacele alaturi de un paharel... merge si vin si bere la ele! :)
Drojdia proaspata se inmoaie in putina apa calduta cu zahar si apoi se adauga alaturi de celelate ingrediente faina, untura/margarina, galbenusurile, smantana.Se amesteca bine si se face un aluat pufos ce se va izbi de cateva ori de masa, se mai framanta un pic cu manile curate si apoi se lasa sa se dospeasca cam o ora la cald.
Apoi se intinde cu sucitorul manjit de faina sa nu se lipeasca o foaie subtire cam de jumatate de centimetru si apoi se pregateste pasata de jumari.Tocam inatai jumarelele cu cutitul bucati mici, apoi le pasam bine cu un bvlender de mana , adaugam tocatura de praz, ceapa si usturoi putin calite in tigaie sa se inmoaie si apoi rasnim piperul cu lamaie, dam un praf de condiment de Porc kotanyi si amestecam totul.
Pasta obtinuta se intinde peste aluat, apoi se impatureste ca un sul si se taie cu gura paharului.Se presara chimen, se coc la cuptor pe ambele parti si se servesc caldute sau reci, eu le prefer reci cu bere sau vin.Din putin aluat ramas am facut cateva si cu branza si pentru micute si foarte tare le-au placut!