Pogacele cu jumari

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2011 | 7030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lgt zahar,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 600 g faina,
  • 1 ou,
  • 1 lgt sare,
  • 2 lg untura,
  • 1 lg smantana
  • Pasta de jumari :
  • 250 g jumari macinate,
  • sare,
  • piper
  • Uns deasupra :
  • 1 ou
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Ptr.aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut ;lasam la dospit cam 15 minute, apoi o amestecam cu celelalte ingrediente din lista si framanatam bine; daca cumva aluatul e prea gros mai putem adauga lapte caldut si framanatam pana obtinem un aluat elastic care nu se prinde de maini; lasam la dospit 30 minute.

Intindem aluatul in forma de dreptunghi si il ungem cu pasta de jumeri apoi impaturim astfel: lateralele mai lungi le aducem spre centru iar marginile ramase le punem una peste cealalta formand un pachetel pe care il invelim intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute; repetam intindere aluat-impaturire aluat de inca 2 ori.

La final intindem aluatul de grosimea unui deget si decupam cu o forma rotunda(eu am avut o forma rotunda cu diametrul de 6 cm si mi-au iesit 32 bucati).asezam pogacelele obtinute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, la distanta mica una de cealalata si mai lasam 20 de minute sa stea, apoi le ungem cu oul batut si dam la cuptor. Cine doreste poate presara deasupra susan, chimen, mac etc.

Ptr.pasta de jumeri :  amestecam ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Pasiune pentru bucatarie 1

16.02.2011, 15:16

am si eu niste jumari,poate incerc reteta

miremirc 1

16.02.2011, 22:00

sunt f bune;pacat ca ies atat de putine bucati

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:33

foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari