Pogacele cu jumari

de goldielocks in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2011 | 10292 vizualizari

 

De mult timp am vrut sa fac aceste minunatii de pogacele cu jumari,pur si simplu ma incanta ideea unor fursecuri sarate specifice acestui anotimp.Sunt bune,am facut portie dubla,asa ca jumatate de aluat inca se mai odihneste in congelator.Sunt foietate,gustoase,cam grase ce-i drept,din pricina jumarilor,dar daca dispuneti de ingeredientele necesare,nu ezitati sa le faceti,sunt perfecte pe post de aperitiv pentru o masa de sarbatoare,asa cum a fost masa de Craciun sau Revelion.
Reteta o aveam de mult,insa nu aveam jumari.Tehnica de impachetare nu-mi apartine,am furat-o din Cuina(mii de multumiri)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt aluat:
  • 600 gr faina
  • un ou
  • o lingurita sare
  • 1 lingura smantana
  • un cubulet de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • o ceasca de lapte
  • 1 lingura-2 de margarina
  • Ingrediente pt pasta de jumari:
  • +/- 200 gr de jumari
  • sare,
  • piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Amesteci drojdia cu laptele caldut si zaharul,lasi la dospit 15 min.
Cand a inceput sa faca bule de aer o amesteci cu faina,smantana,margarina,sarea si framanti bine aluatul.Il lasi la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece,cel putin 30 min.
Dupa ce a crescut frumos il intins intr-un dreptunghi de vreo 6-7 mm grosime.Din jumarile date prin masina de tocat(sau robot de bucatarie,dupa caz) faci o pasta,pe care o condimentezi cum doresti.Jumarile se intind uniform pe aluat si se incepe impaturirea.
.Laturile mai putin late ale dreptunghiului se aduc spre mijlocul aluatului,apoi se indoaie pe linia de imbinare ca si cand ai inchide o carte.Apoi se mai indoaie inca o data pe latura cea mai lunga.

Se pune in frigider dupa ce s-a infoliat, pentru 30 min

Dupa scurgerea timpului se mai repeta operatiunea "impaturire+frigider" inca de 2 ori
Dupa ultima impaturire se intinde aluatul intr-un dreptunghi destul de grosut si se taie in diferite forme,

se lasa la crescut, se ung cu ou batut,se introduc in cuptorul preincalzit,se coc pogacelele si se savureaza alaturi de cei dragi,alaturi de prieteni,de o bere sau o tuica.Enjoy!

TIPS-URI

1

Dupa ce am scos a doua tura de la congelator,am presarat pogacelele cu telemea si seminte de susan,au fost parca de doua ori mai delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

goldielocks 1

05.02.2011, 18:27

Criss,inceraca,n-ai cum sa dai gres cu ele,cel mult s-ar putea sa nu-ti creasca foarte bine daca nu decurge impaturitul cum trb,dar gustul sigur nu poate sa fie altul decat delicios!

goldielocks 1

05.02.2011, 18:28

kamy ti-as da cu cea mai mare placere,doar ca s-au terminat de mult

ionela2682 1

17.05.2011, 11:46

Am facut si eu ..tot cu reteta Cuinei..au iesitde milioane!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive