M-am gandit ca poate v-o fi pofta de placinte! :)
Aluat
1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti.
2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier. 3. Inglobam maiaua si galbenusurile batute in faina si framantam bine 10-15 min. Daca este cazul mai adaugam o mana de faina si o lingura de ulei la framantat. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 1 h - 1h si 30 min.
Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele bine.
Asamblare:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Impartim aluatul in 2 bucati egale, formam cate un cilindru din fiecare si taiem felii cu o grosime de 3-4 cm.
3. Fiecare felie o rulam apoi o rasucim si formam un disc, pe care il vom intinde cu sucitorul.
4. Punem cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui disc.
5. Strangem apoi marginile discului, doua cate doua, apoi le alipim ca intr-un x.
6. Luam colturile opuse si le strangem la mijloc, unul peste altul.
7. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti 10-15 min, acoperite cu un propsop.
8. Le ungem cu oul amestecat cu lapte si cu o lg de zahar. Presaram deasupra zahar tos si le bagam la cuptor timp de 45-50 min.
S-aveti pofta!
ATENTIE!
1. Tineti maiaua si mai apoi aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curenti.
2. Ingredientele folosite (faina, drojdie, etc.) trebuie sa fie la temperatura camerei.
1
La umplutura puteti adauga stafide si rom.
2
Daca nu aveti ulei de palmier puteti inlocui cu unt.