Ieri cum mi-am petrecut ziua la tara la bunica, am vrut sa dam un pic de miros pe ulita de coptura, si uite asa m-am pus pe treaba si impreuna cu bunica am inceput sa pregatim aceste minunate bunatati .Poate va intrebati de ce am pregatit si poale in brau si placinte, foarte simplu, poalele in brau ii plac numai socrului meu, noua prea putin, mai mult batem pe placintute , Asa am impacat pe toata lumea,
POALE IN BRAU
Aluatul
Intr-un vas am cernut faina unde am facut o groapa la mijloc.
Intr-o craticioara am adaugat ouale, apa minerala, sarea, zaharul si rasaturile si am batut cu un tel. Am lasat sa se incalzeasca putin dupa care am dat-o deoparte. in alt vas am incalzit putina apa minerala unde am dizolvat drojdia si am adaugat-o in adancitura facuta in faina. Incepem sa framantam usor usor pana se incorporeaza drojdia cu faina, dupa care adaugam apa minerala cu ouale (sa fie calduta putin). Incepem sa ne jucam cu aluatul si sa il framantam timp de jumatate de ora. Cand simtim ca incepe sa se dea dupa mana incepem sa adaugam cate putin ulei si il ciupim, "il omoram" si mai adaugam ulei si tot asa pana devine un aluat care il modelam frumos si nu se lipeste de vasul unde am framantat. Il lasam sa creasca pana da sa iasa din vas, dupa care il framantam din nou si il mai lasam odata sa creasca frumos.
Intr-un vas punem branza de vaci cu toate ingredientele si le amesecam pana devin o crema aurie nu prea moale, dar nici prea tare !
Taiem o bucata de aluat si facem painici mici, rotunde pe care le intindem cu sucitorul si le facem rotunde. Cand foaia este rotunda adaugam branzica, o intindem pe foaie si apoi incepem sa aducem colturile la mijlocul foii. Inchidem foarte bine sa nu se desprinda. Intr-o tava unsa bine cu ulei punem poalele in brau si le mai lasam circa 15 minute sa mai creasca in tavi. Inainte sa le dam la cutor le ungem cu oul batut spuma. Le dam la cuptor pana ce sunt aurii .
Dupa ce le scoatem din cuptor le desprindem din tava si le ungem cu smantana!
PLACINTE CU BRANZA
Din acelasi aluat, impartim aluatul in doua si incepem sa intindem foaia destul de subtire sa fie, si intindem branzica pe ea. Presaram zahar, un pic de smantana si presuram faina pe ea pt ca branza sa nu se duca la fund ci sa dea un aspect frumos atunci cand taiem din ea.
Incepem sa rulam din jos in sus pana ajungem la jumatate si apoi din sus in jos pana ajungem la cealalta jumatate. Se poate rula cum dorim, In tava unsa bine cu ulei lasam placintele sa mai creasca putin, le ungem cu ou si le bagam la cuptor pana devin aurii.
Se scot din tavi si se lasa la racit, apoi se pot servi cu cea mai dulce placere !!
POFTA BUNA !!!