Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)

de Mihaela in Dulciuri, 13 Apr 2009 | 17863 vizualizari

 

Poale’n brau sunt niste placinte moldovenesti cu branza (merg umplute si cu mere, gem sau alte combinatii) bune de tot… sunt placintele copilariei mele.. iar azi am facut branza si m-am gandit de ce nu si niste placinte.

 

INGREDIENTE

  • aluat, cam 500g faina cu un pic de sare
  • o lingura zahar
  • un pliculet de drojdie.
  • 200g lapte caldut
  • un ou si am amestecat
  • 2 linguri de ulei
  • faina cam cat cuprinde
  • branza 300g
  • 1/4 sare si marar uscat
  • 2 oua si zahar dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brâu (plăcintă cu brânză):

M-am apucat si am facut un aluat (din nou mai mult sau mai putin din ochi).. cam 500g faina cu un pic de sare, o lingura zahar, in mijlocul careia am pus un pliculet de drojdie.

Peste drojdie am turnat cam 200g lapte caldut.. am pus si un ou si am amestecat.. apoi am adaugat si 2 linguri de ulei.. si eventual faina cam cat cuprinde… si gata l-am lasat la dospit..

Cu branza (cred ca aveam cam 300g-poate mai mult) am procedat cam asa: cam 1/4 am pus sare si marar uscat (ca aici nu prea gasesti proaspat  si in plus asta aveam acasa); iar restul am combinat cu 2 oua si zahar dupa gust (merge si cu stafide - eu nu am avut).

Am intins o foaie si am pus branza sarata si am rulat.. asta nu-s poale-n brau :D.. ci urmatoarele..

Am mai intins o foaie si am taiat patratele.. in fiecare patratel am pus cate o lingura de branza si am inceput impachetatul .. colturile intai, si apoi inca o data .. cam asa:

 Le-am pus in tava unsa cu ulei si le-am uns cu 1 ou batut si le-am dat la cuptor timp de vreo 40 min..

Si iata-le gata coapte si numai bune de mancat:

p.s. Mie mi-au iesit cam multe ca le-am facut cam mici.. nu stiu de ce am eu mania asta (dar cam la orice - galuste, sarmale, perisoare etc).. da-s bune :D!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creme brulee