Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)

de Mihaela in Dulciuri, 13 Apr 2009 | 17923 vizualizari

 

Poale’n brau sunt niste placinte moldovenesti cu branza (merg umplute si cu mere, gem sau alte combinatii) bune de tot… sunt placintele copilariei mele.. iar azi am facut branza si m-am gandit de ce nu si niste placinte.

 

INGREDIENTE

  • aluat, cam 500g faina cu un pic de sare
  • o lingura zahar
  • un pliculet de drojdie.
  • 200g lapte caldut
  • un ou si am amestecat
  • 2 linguri de ulei
  • faina cam cat cuprinde
  • branza 300g
  • 1/4 sare si marar uscat
  • 2 oua si zahar dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brâu (plăcintă cu brânză):

M-am apucat si am facut un aluat (din nou mai mult sau mai putin din ochi).. cam 500g faina cu un pic de sare, o lingura zahar, in mijlocul careia am pus un pliculet de drojdie.

Peste drojdie am turnat cam 200g lapte caldut.. am pus si un ou si am amestecat.. apoi am adaugat si 2 linguri de ulei.. si eventual faina cam cat cuprinde… si gata l-am lasat la dospit..

Cu branza (cred ca aveam cam 300g-poate mai mult) am procedat cam asa: cam 1/4 am pus sare si marar uscat (ca aici nu prea gasesti proaspat  si in plus asta aveam acasa); iar restul am combinat cu 2 oua si zahar dupa gust (merge si cu stafide - eu nu am avut).

Am intins o foaie si am pus branza sarata si am rulat.. asta nu-s poale-n brau :D.. ci urmatoarele..

Am mai intins o foaie si am taiat patratele.. in fiecare patratel am pus cate o lingura de branza si am inceput impachetatul .. colturile intai, si apoi inca o data .. cam asa:

 Le-am pus in tava unsa cu ulei si le-am uns cu 1 ou batut si le-am dat la cuptor timp de vreo 40 min..

Si iata-le gata coapte si numai bune de mancat:

p.s. Mie mi-au iesit cam multe ca le-am facut cam mici.. nu stiu de ce am eu mania asta (dar cam la orice - galuste, sarmale, perisoare etc).. da-s bune :D!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

jolygina 1

12.03.2012, 01:12

Bya Ralu 1

12.03.2012, 05:30

un deliciu

diana_k 1

12.03.2012, 08:03

bune, bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight