Poale-n brau

de yammy in Dulciuri, 1 Dec 2009 | 9459 vizualizari

 

Poale'n brau sunt niste placinte moldovenesti cu branza atat de bune, incat se spune ca te lingi pe degete cand la mananci

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g faina
  •  2 linguri ulei  
  • 4 galbenusuri  
  • 100 g smantana  
  • 20 g drojdie
  •  300 ml lapte  jumatate de lingurita de sare
  •  100 g zahar
  • Umplutura: 
  • 500 g branza de vaci
  •  2 oua
  • 2 linguri zahar  vaniliat  
  • coaja de lamaie  
  • 50 g stafide  
  • 1 pahar lapte
  •  putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Aluatul

 Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald;

 Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta;

 Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire;

 Se portioneaza in patrate mici si se fac mai multe placintele, suprapunand colturile opuse, dupa ce ai pus umplutura.

Umplutura

 Branza de vaci se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie

 Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor cca 30-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

liana_geicu 1

02.12.2009, 16:06

vreau si eu vreo doua poale, ca bine mai arata! a mai ramas ceva?

Teo 1

02.12.2009, 21:08

eu, de fiecare data cand fac cozonac,opresc o bucata de coca si fac ''poale in brau'',e un deliciu!

yammy 1

04.12.2009, 19:30

Liana - nu a mai ramas nimic...sunt atata de buneee
Teo - ai dreptate, sunt un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]