Platou cu aperitive II

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2018 | 4655 vizualizari

 

  Pe cand sosesc invitatii  la masa imi place sa fie ,, ceva '' pe masa . De regula aranjez frumos un platou sau doua [ in functie de numarul mesenilor] cu  gustari reci .De sarbatori ma  aprovizionez din timp cu branzeturi si preparate din carne pe care in caz de ,, forta majora '' le pot servi urgent . Ma asigur ca  alimentele  acestea sa fie proaspete , de calitate si  gustoase . Nu trebuie cumparate cantitati mari , trebuie sa ai sortimente diverse , astfel fiecare sa gaseasca ceva pe placul lui .

 

INGREDIENTE

  • Salam de Sibiu .
  • Salam de vanat.
  • Muschi file cu crusta picanta .
  • Rulada de cas cu urda .
  • Cascaval Apuseni .
  • Cascaval cu piper .
  • Chiftelute preparate in casa
  • Ardei marinati umpluti cu branza [ diverse culori si sortimente ].
  • Masline [ negre, verzi , umplute ].
  • Rosii cherry.
  • Ardei [diverse culori ].
  • Ardei iute .
  • Struguri negrii.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu aperitive II:

  1. Spalati legumele si fructele.
  2. Feliati ardeii.
  3. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri .
  4. Cascavalul se poate felia dupa preferinta [ jumatati de rondele-rulada, dreptunghi, triunghi, cuburi, etc ]
  5. Feliati muschiul file.
  6. Scurgeti maslinele de lichidul in care au stat.
  7. Asezati frumos pe platou ingredientele ce le aveti.
  8. La inceput se aseaza cascavalul si mezelurie, apoi legumele.
  9. Spatiile mici ramase goale se acopera cu chiftelute, struguri si masline.
  10. La sfarsit, pentru aspect, puteti razui putin cascaval deasupra platoului.

 

TIPS-URI

1

Am cumparat cate 300-500 gr din fiecare sortimentde cascaval sau salam /muschi file si am putut sa aranjez 3 platouri mari.

2

Cu cascavalul merg bine si fructele. Imi place combinatia cascaval-struguri.

3

Puteti aranja din timp platoul cu aperitive si sa-l pastrati la rece.

4

In sezonul cald, se aranjaza platoul cu aperitive cu putin timp inaintea sosirii musafirilor [ se evita stfel oxidarea alimentelor ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu aperitive II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete acordeon