Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150

de mihaelar63 in Peste, 22 Ian 2018 | 3175 vizualizari

 

 Dupa cum spun la asta ma pricep, cu asta  defilez. Candva -undeva cu vreo ocazie va voi uimi cu vreun desert, pana atunci va servesc cu peste, salata si ciorba.
   Am avut o platica marisoara de vreo 3 kg asa ca am impartit pestele in doua.
Aceasta reteta este de inspiratie dintr-o emisiune culinara cu simpaticul chef James Martin. Platica astepta sa fie pregatita si eu nu stiam cum. Noroc ca am vazut cum James calatorea prin Franta si a preparat pisica de mare. Va spun eu ca mie mi-a iesit mai buna :D
Despre platica v-am mai spus eu ca este ruda de apa dulce a celebrei dorade. Denumirea latineasca o are Abramis Brama :D.  Imi place gustul carnii de platica, este dulce si suculent. Reversul medaliei sunt prezenta multor oase mici. Dar pentru a savura un peste bun, trecem peste asta !!!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate de platica -1.5 Kg
  • 100 gr unt
  • lingurita pudra de turmeric
  • 2 cepe rosii
  • 2 lamai
  • 2 ardei iuti culori diferite
  • 1 lingurita seminte de susan
  • fulgi de chilly
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150:

  1. Platica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie.
  2. Spalati lamaile si le feliati.
  3. Curatati ceapa si o taiati rondele.
  4. Spalati ardeiul iute si-l feliati rondele.
  5. Frecati pestele pe ambele parti cu unt si cu pudra de turmeric.
  6. Nu am folosit tot untul.
  7. Asezati platica intr-o tava cu hartie de copt sub ea.
  8. Distribuiti jumatate din ceapa si jumatate din lamaie, sub si deasupra pestelui.
  9. Condimentati rasnind fulgi de chilly.
  10. Pentru aspect si gust presarati seminte de susan peste peste. La cald ele vor elibera uleiul din ele care da gust mai deosebit  platicii.
  11. Dati tava la cuptor timp de 35 minute.
  12. Eu am folosit programul de coacere 3D la 205 grade C.
  13. La mijlocul perioadei am mai pus deasupra untul ramas.
  14. Se scoate pestele din cuptor si il decorati cu restul de lamaie, ceapa rosie si rondele de ardei iute.
  15. Serviti pestele cald cu garnitura preferata.
  16. Salata noi am avut un mix simplu de diverse frunze de salata cu lamaie si putina sare.

TIPS-URI

1

Pentru aspect si gust presarati seminte de susan peste peste. La cald ele vor elibera uleiul din ele care da gust mai deosebit platicii.

2

Atentie !!! Platica aaaare o carne usor dulce cu gust foarte bun. In acelasi timp are si multe oase subtiri. Deci serviti cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste crocant la cuptor