Aluatul I :
Aluatul II :
Din primul aluat se framnta o coca si se intinde .
Al doilea aluat se intinde peste primul cu lingura, se impatura in 4 si se intinde iarasi fara a se mai framanta.
Aceasta operatie se face de mai multe ori, eu l-am impaturit de 5 ori, apoi se da frigider 30 de minute.
Se intinde foaia cat mai subtire, se taie patrate care se umplu cu branza,cu nuca,cu carne,cu mere,cu varza etc.
Daca faceti placintute sarate trebuie sa adaugati si putina sare in aluat,daca sant dulci puneti zahar dupa gust.
Pentru cremes se coc 2 foi pe dosul tavii.
Eu am facut o umplutura dintr-o ceapa calita in foarte putin ulei, cu 2 carnaciori taiati feliute, un ardei si o rosie,sare si piper
Cand am umplut placintutele am pus si putina branza telemea in fiecare si le-am lasat 30 de minute in cuptor la foc potrivit.
Au fost delicioase :)