Placintele din foi de napolitana

de anisoara in Dulciuri, 19 Ian 2010 | 11016 vizualizari

 

O receta foarte reusita si rapida. Napolitanele au un gust neitral, dar in combinatie cu diferite impluturi reusim sa obtinem mai multe prajituri cu gust sarat sau dulce.

 

INGREDIENTE

  • napolitane de forma rotunda
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de gris inmuiat
  • zahar ,
  • vanilie
  • visina
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele din foi de napolitana:

Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar  si vanile.

Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o lingurita se adauga implutura intre foi, si se stringe bine intre palme.

Se rostogolesc pe amindoua parti in faina, peurma in ou batut si se prajesc foarte repede pe o parte si alta in uleiul incins. Cind se pun placintelele la prajit , focul se da mai incet. Se prajesc in timp de 4-5 minute.

La fel se procedeaza cu implutura de visina. Se scurge bine visina de sucul ei, se adauga putin zahar , daca este necesar. Se ung 2 felii de napolitana intre ele cu putin ou ca sa se lipeasca bine, la fel se ung alte 2 foi de napolitane intre ele . Intre aceste foi de napolitane lipite , se adauga visina, sa rostogolesc prin faina, apoi prin ou, din nou faina, apoi ou , si se prajesc la fel timp de 4-5 minute.

Dupa dorinta, se presara cu zahar pudra , sau zahar tos placintele fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele din foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

20.01.2010, 22:21

uite ca ,la asa reteta nu m-am gandit ;numai tu, Anisoara puteai sa faci asa placintele!

anisoara 1

22.01.2010, 19:30

Multumesc Teo, , aceasta receta te scapa din orice situatie intr-un timp foarte scurt.
M-am bucurat f mult ca ai preparat cite ceva din recetele mele si ti-a placut .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si aroma de portocala