Pentru umplutura
Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime o tava de 12 briose.
Pentru aluat, amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul apoi 100 ml Vermouth. Inglobeaza ingredientele uscate.
Ia ¼ din aluat si pune-l deoparte. Restul de aluat intinde-l pe o planseta pudrata cu faina. Taie din aluat cercuri de 7-9 cm diametru. Aseaza cercurile in locurile de briose, radicand aluatul pe margini. Pune in fiecare placinta 5-6 visine. Amesteca zeama de visine din compot cu amidonul alimentar. Toarna cate lingura de zeama de visine in fiecare placinta. Acopera placintelele cu bucatele rupte din aluatul pastrat. Pune deasupra fiecarei placinte cate lingurita unt apoi presara cu cate lingurita zahar.
Da placintelele la copt 25-30 minute. Lasa-le sa se raceasca complet.