Placintele cu branza dulce si stafide

de Bucataras Medi in Dulciuri, 30 Ian 2015 | 7670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 800 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 galbenusuri
  • 550 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g branza grasa de vaci
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 albusuri
  • 100 g stafide aurii
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza dulce si stafide:

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care  adaugam putin cate putin apa calduta.

Framantam.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min.

Topim untul la foc mic si  il  adaugam  peste aluat, in suvoi, putin cate putin.

Adaugam si uleiul putin cate putin.

Batem galbenusurile cu sarea si apoi le incorporam in amestecul de mai sus.

Framantam.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald, la dospit, o ora. In acest timp ne ocupam de umplutura.......scurgem bine branza de vaci folosind un tifon apoi o amestecam cu zaharul, albusurile, stafidele, coaja rasa de portocala, esenta de rom si zaharul vanilat. Amestecam pentru o buna omogenizare.

Ungem masa de lucru cu ulei. Dupa ce aluatul a dospit "confectionam" 20 de bilute, atatea mi-au rezultat mie. Eu le-am facut mai mici decat ale Sidoniei. Cu ajutorul sucitorului intindem fiecare biluta in parte si punem in mijloc cate o lingura sanatoasa din umplutura de branza. Tragem marginile aluatului peste umplutura si apasam usor cu mana, placintelele. Ungem o tigaie cu putin ulei si o lasam la incins. Coacem placintelele la foc moderat, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.

Pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice