A fost o zi mai mohorata, ce-i drept A venit toamna!...Frunzele cad, Copoul e ruginiu, asteptam frumoasa expozitie de crizanteme din Gradina Botania.
Asa ca dragilor, am aprins cuptorul cu pofta si chef de cucinat niste branzoaice. Voisem initial niste poale'n'brau traditionale, dar cum nu aveam barnza sarata si drumul pana la supermarket e presarat cu semafoare (deci timpi morti de stat dijeaba :))) am cucinat niste placintele cu branza dulce. Ma rog, niste aluat pufos cu branza de vaci, multa si dulce. Nu ma pricep eu la panificatii din astea, nu-mi iese designul deloc, dar deloc. Astfel ca va las pe voi sa judecati aspru imaginea placintelelor mele, eu pot a spune doar ca au fost demential de moi, dulci si savuroase. Restul...e deja istorie :))
Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut pret de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare. Cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.
Pentru umplutura amestecati bine ingredientele.
Pentru asamblat...nu ma apuc eu acum sa va dau indicatii, stiti mult mai bine decat mine ce si cum. eu am facut doar asa..am intins o foaie de vreo 5 mm, am taiat niste patrate de vreo 8 cm, am pus in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, am uns marginile patratului cu albus de ou si am adus colturile patratului in mijloc, presandu-le...ma rog tehnic vorbind (suna bine, nu? am invatat o expresie noua...tehnic vorbind :P )...chestiunea asta cu colturile nu mi-a iesit ...s-au desanta putin la copt, dar...who cares?
Le ungeti apoi cu galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le predati cuptorului pentru 30-35 minute.
Le pudrati cu zahar si le papati...
Pofta buna!