Ador placintele,imi este urat sa fac aluatul dar trec peste asta numa cand ma gandesc la produsul finit.Am incercat o umplutura noua si va spun ca sunt foarte bune.Mi-am detronat nevasta:)))))
Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald si l-am acoperit.
Cand aluatul a crescut am rupt cu mana din aluat am intins foaie subtire pe masa de lucru pe care in prealabil am uns-o cu ulei si am pus cate o lingurita cu varf de branza pufoasa delaco cu smantana.Le-am unit capetele bine ca sa nu iasa compozitia si le-am prajit in uleiul incins din tigaie .Pofta buna.
1
sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdiuta pentru ca nu mai creste aluatul.
2
putem face placintele cu ce umplutura dorim.
3
daca aluatul mai cere faina mai puteti adauga la framantat cate putin pana cand nu mai este lipicios si nu se mai ia pe mana.
4
se spune ca aluatul este reusit atunci cand castronul in care ati framantat este curat si nu are urme de aluat pe peretii vasului.