Pentru aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Intr-un vas incapator se pune drojdia proaspata impreuna cu sarea si zaharul.
Adaugam fulgii de ovaz, apa calduta si amestecam.
Punem faina alba proaspat cernuta, picuram din cand in cand ulei sa desprindem mai usor aluatul de pe maini.
Lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti. Eu l-am lasat in jur de o ora.
Umplutura: branza de burduf o amestecam cu telemeaua de oi data pe razatoarea cu ochiuri fine, adaugam apoi crema de unt si mararul verde proaspat tocat.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Intindem aluatul pe masa de lucru peste care am presarat faina.
Decupam cercuri de aluat,punem cate o lingurita de umplutura, acoperim cu partea ramasa libera si lipim la margini aluatul (eu am folosit o forma din plastic pentru aceasta operatie dar in lipsa acestei forme puteti presa marginile aluatului cu o furculita, astfel incat branza sa nu curga in tava in timp ce se coc placintele).
Punem hartie de copt in tava, asezam placintele pe hartie, le ungem cu ou batut si presaram seminte de chia si boia dulce de ardei.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute (coacere cu ventilatie).
Scoatem placintele din cuptor, le lasam la racorit si servim.
Pofta buna!