Plăcinte răzalite - de post

de Corinuta in Mancaruri de post, 12 Noi 2010 | 22457 vizualizari

 

Bunicii mei erau niste oameni foarte credinciosi, cred ca v-am mai spus, si tineau post. Ei bine, cateodata, in zi de post, bunica ne facea placinte de cartofi si le zicea placinte razalite. Si, cum mi se face dor cateodata, azi am facut si eu.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi mai maricei
  • 3-4 linguri de faina
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte răzalite - de post:

Se curata cartofii si se spala. Se dau pe razatoarea mica - eu am murdarit robotul de bucatarie, ca de-aia il am:) - apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa stea cateva minute sa-si lase zeama.

Se adauga faina la cartofi, amestecand bine si lasand compozitia moale, ca la clatite. Se incinge tigaia si se unge cu ulei, apoi se pun in ea doua linguri din compozitie si se intinde bine sa fie subtire placinta. Se coace pana se rumeneste frumos pe ambele parti. 

Se servesc calde si cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte răzalite - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Corinuta 1

27.11.2012, 20:26

Mai, sa stiti ca ar trebui sa mai fac...

mihaelar63 1

14.03.2014, 09:32

Imi plac . Trebuie sa prepar si eu ceva asemanator

Corinuta 1

16.03.2014, 16:49

Nici eu n-am mai facut demult Miha!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rondele de cartofi copti cu crema de avocado