Sunt foarte bune chiar si a 2-a zi aceste minunate poale-n brau. Reteta o gasiti si aici pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/poale-n-brau/
Punem faina toata intr-un bol mare. Laptele il incalzim putin, nu il fierbem. In laptele incalzit adaugam uleiul si untul topit, zaharul si drojdia si o dizolvam bine.
Turnam laptele usor peste faina si amestecam. Adaugam si galbenusurle, praful de sare si coaja rasa de la o portocala si framntam bine. Aluatul trebuie sa fie nelipicios si mai tare ca sa poata fi intins cu facaletul. Daca inca se lipeste de maini, mai adaugati faina.
Lasam la dospit la loc cald pentru 1 ora (eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa).
Intre timp, cat se dospeste aluatul, am pregatit compozitia de umplutura: dam telemeaua prin razatoare si amestecam cu ouale, grisul si zaharul. Adaugam si stafidele. Este de preferat sa aveti o branza nesarata. Daca este pea sarata, puteti adauga zahar mai mult.
Punem intr-un bol si galbenusurile pentru uns deasupra placintele si adaugam 2 linguri de lapte sa se dilueze putin.
Cand aluatul este dosptit, rupem o parte din el, presaram putina faina pe blatul de lucru si intindem foi din care taiem patrate ca cele din imagine. In mijlocul fiecarui patrat, punem cate 1 lingura din compozitia de branza si unim colturile in diagonala. Aducem si marginile care raman in centru sa nu iasa branza pe nicaieri la coacere.
Nu trebuie sa fie foate mari ca vor creste la cuptor.
Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Cand sunt gata se pot pudra cu zahar pudra, in functie de preferinta.
1
Ies 35 de buc. din aceasta compozitie