O reteta facuta de la cap la coada de mine! :))
Se freaca drojdia cu zaharul, pana devine o pasta. Faina o cernem intr-un bol, adaugam apoi sarea, drojdia,si iaurtul. Amestecam bine, cu mana, apoi punem coaja de portocala si apa calduta, pana devine un aluat omogen si nelipicios. Apoi incorporam uleiul. Punem peste aluat o foaie de plastic si il lasam sa creasca la loc caldut.
Dupa care pregatim umplutura: Mai intai spalam si decojim merele, apoi le dam prin razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita punem merele, zaharul, apa si scortisoara. Lasam pana ce se calesc bine merele.
Aluatul dospit se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire. Se imparte in patratele, se pune putin din umplutura si se impatureste bine. Intr-o tigaie antiaderenta, coacem placintele, pe ambele parti. Se decoreaza cu zahar pudra.
1
Se poate face si cu alte fructe