Placinte cu halva si paste...de post

de Angelica in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 7462 vizualizari

 

De cand fac aceste placinte n-am intalnit om pe care l-am servit  sa nu exclame:'' Ceeee?Placinte cu halva?????'' Daaaa!!!Placinte cu halva, super-mega-delicioase''. O reteta extraordinar de buna!Va incurajez sa le incercati cu mare drag! Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg. faina
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr. drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml. ulei
  • 600 ml. apa calduta
  • Umplutura:
  • 500 gr. halva
  • 150 gr. paste inele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu halva si paste...de post:

Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa:
1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si apoi sarea.
2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.
3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.
4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.
5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.
6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 15 bucatele egale.Le dam o forma rotunda, sau, usor alungita si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.

Cat timp stau la dospit pregatim umplutura asa:
1.Punem intr-o oala apa cu sare.Cand apa fierbe, adaugam paste inele si le fierbem timp de 6 minute.Le strecuram si le lasam sa se raceasca complet.
2.Intr-un castron punem halvaua sfarmata.
3.Adaugam pastele si cu o lingura de lemn amestecam bine pana pastele sunt bine invaluite.

4.Pudram apoi masa cu faina, intindem pe rand fiecare bucata in forma dreptunghiulara (aproximativa).

Incepem sa le umplem asa:
1.Punem pe o jumatate din foaia de aluat umplutura de halva si paste.
2.Inchidem ca un portofel, presam bine marginile si le lasam sa stea 5 minute la odinha.
3.Intre timp umplem si restul placintelor pana terminam tot aluatul.

4.Punem pe foc o tigaie de fonta, sau alt fel de tigaie cu peretii grosi, fara ulei, si o lasam la incins.
5.Cand este fierbinte, reducem focul la  minim si punem placintele (pe rand) la prajit .Punem un capac si lasam sa se prajeasca.
6.Cand sunt rumene pe o parte, cu o spatula le intoarcem si punem inapoi capacul.
7.Trebuie sa avem rabdare pana placintele sunt rumen-aurii.
8.Atunci le scoatem, le punem pe un prosop de bucatarie si le servim calde sau reci fiecare cum doreste pentru ca sunt la fel de gustoase.

Pofta mare va doresc!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu halva si paste...de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Geanina87 1

31.03.2016, 08:39

Ce bine arata!

Ksenya 1

31.03.2016, 08:52

cu halva am mai mancat ,dar si cu paste nu,trebuie incercata si varianta ta

Angelica 1

03.04.2016, 12:54

Azi am si eu in plan aceste placinte, plus cateva cu magiun.Abia astept sa fie gata.
O zi buna tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole rosie, reteta simpla si gustoasa ca la mama acasa