Placinta-floare cu mac

de Corinuta in Prajituri, 13 Oct 2013 | 15301 vizualizari

 

O sa radeti poate dar m-am pornit sa fac baigli cu mac....apoi am constatat ca nu am destul unt, desi l-am pus pe lista de cumparaturi :)) Cum necum, baigli s-a transformat in placinta asta minunata pe care ne-a adus-o pe sait Claudita! Multumesc Clau, tare buna a iesit mai ales cu aceasta umplutura!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 125 g mac
  • 75 g zahar
  • 70 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta-floare cu mac:

Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, sarea si coaja de lamaie intr-un bol. In alt bol se amesteca laptele cu zaharul si untul moale, dupa care se adauga si oul batut.

Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta un aluat molcut si nelipicios. Se lasa aluatul la dospit in loc caldut circa o ora.

Intre timp se pregateste umplutura: se pun la fiert laptele cu zaharul, se adauga macul si se fierbe putin amestecand mereu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi se lasa la racit.

Se imparte aluatul in doua parti egale pe care le intindem cu sucitorul in forme rotunde de marimea tavii. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt o foaie de aluat, se intinde umplutura pe ea, iar deasupra de pune cealalta foaie. Lipim cu grija marginile, iar in mijloc punem o canita si presam. Din mijloc spre margini incepem sa taiem cu un cutit foarte ascutit raze groase cam de un deget. Luam apoi fiecare felie taiata si o rasucim de trei ori.

Lasam sa mai creasca putin placinta in loc caldut, apoi se unge cu amestecul de galbenus si lapte si se da la cuptor pentru aprox. 40 de minute.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

in functie de tipul de faina folosit, s-ar putea sa mai aveti nevoie de 3-4 linguri de faina ca aluatul sa nu fie prea moale

2

in compozitia umpluturii mai puteti adauga un pumn de stafide inmuiate in rom

3

eu am facut intr-o tava cu 26 cm diametru, daca aveti tava mare va trebui sa dublati cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta-floare cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (81)

simonacallas 1

29.04.2014, 17:12

Superb, superb

Krystyan Trendy 1

10.05.2014, 03:47

Ce design superb ....bravo

MOKUSKA 1

08.04.2015, 14:27

o bunatate si arata foarte frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca