Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi si ii punem in apa cu sare la fiert. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat feliute si ardeiul iute taiat feliute. Lasam pe foc sa se inmoaie si sa se caleasca legumele, adaugam ciupercile taiate in sferturi si o cescuta de vin alb. Lasam pe foc pina scade zeama formata, dar nu de tot, adaugam sare, ardeii copti, curatati de simburi si cotoare, taiati in bucati mai mari(eu am avut la congelator). Mai lasam 2 minute pe foc, adaugam cirnatii taiati feliute, pasta de ardei copti, patrunjelul si mararul, amestecam si luam tigaia de pe foc.
Cartofii fierti in scurgem de apa, ii punem intr-un vas si ii zdrobim usor cu furculita, dar sa nu devina piure, adaugam lingura de unt, putina sare si ii amestecam. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, punem cartofii zdrobiti, iar peste punem compozitia din tigaie. Acoperim cu folie de aliminiu si dam la cuptorul incins la 160 grade pt 20 minute. Merge de minune cu muraturi.
Pofta buna!!!
1
daca nu se foloseste cirnati, unt si vin este o mincare minunata si de post