Placinta sarata cu branza si dovlecel

de T I M E A in Pizza, 19 Mar 2015 | 4740 vizualizari

 

Placintele acestea le-am facut de foarte mult timp, acu doua luni, chiar de ziua mea si de atunci am tot postat retete si astea au ramas deoparte :). Le-a venit randul sa fie postate in cele din urma.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita zahar
  • 340 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde/galben ( al meu era pe jumatate galben si pe jumatate verde, deci perfect)
  • 1 ceapa alba mica
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 dovlecei mici
  • 100 gr cascaval
  • 1 cutie branza Delaco cu verdeata
  • 1 ou + 1 albus ( galbenusul il folosim la uns impreuna cu 3 lingurite de lapte)
  • un pic de sare si piper
  • 8 linguri ketchup de casa sau cumparat, usor picant (cate 4 linguri pentru fiecare placinta)
  • condimente mediteraneene
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza si dovlecel:

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul. Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o taiem in doua si apoi o feliem, iar ardeii ii taiem felii, dar nu foarte mici. Calim ceapa impreuna cu ardeii, intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Lasam deoparte la racit

Pregatim doua tavi, eu am folosit una rotunda si una dreptunghiulara mai mica (aprox 25/30 cm) punand foaie de copt in fiecare

Intindem pe rand doua foi putin mai mari decat tavile in care urmeaza a fi puse, si le asezam cu grija in tavi.

Ungem fiecare foaie de aluat cu ketchup si impartim legumele calite pe ambele foi

Intr-un bol mixam cu un tel oul, albusul, crema de branza si adaugam un pic de sare si piper

Acest mix la fel il impartim in cele doua tavi peste legume.

Urmeaza apoi cascavalul taiat felii mici, iar peste cascaval punem dovlecelul taiat felii subtiri

Tragem usor marginile aluatului putin peste umplutura, apoi ungem cu o pensula peste tot cu galbenusul de ou amestecat cu 3-4 lingurite de lapte.

Rasnim deasupra condimente mediteraneene.

Dam tavile la cuptor timp de aprox 30 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade sau la foc mediu.

Scoatem tavile din cuptor si servim placinta calda sau rece,  dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit