Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2012 | 9019 vizualizari

 

Pampushki sunt un soi de plăcinte...Ce mai mâncam când eram mici...

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 1 kg făină;
  • drojdie proaspătă (2 cubuleţe);
  • 30 g unt;
  • 3 lg iaurt;
  • 2 lg smântână;
  • 2 lg zahăr;
  • 3 ouă;
  • 100-150 mL lapte cald;
  • sare.
Umplutura
  • 300 g telemea de vacă;
  • 300 g brânză proaspătă de vaci;
  • 2 ouă.
Decor
  • 2 ouă + 3 lg de smântână (pentru uns);
  • 1 lg zahăr + 1 plic zahăr vanilat Bourbon.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză):

Se cerne făina într-un vas mare. În mijloc se pun: ouăle, smântâna, iaurtul, untul, drojdia, sarea şi zahărul. Se lasă timp de 15 minute, acoperit, în loc cald. După 15 minute se omogenizează totul, se adaugă lapte călduţ cât să se formeze aluatul (eu am pus cam 100 mL de lapte). Se acoperă şi se lasă la dospit, timp de 1 oră. 

Se întinde tot aluatul, pe lung, se pune umplutura (telemea şi brânza de vaci + ouă), se lipesc marginile, se taie şi se pune în tavă.

Se acoperă tava şi se lasă timp de 15-20 minute să "se odihnească" :)).

Se coc la foc mic, timp de 1 oră.

 

Poftă bună!


TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagheta umpluta