Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2014 | 4922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 500 g faina alba
  • 330 ml apa calda
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • ulei pt prajit
  • Pt umplutura:
  • 1 cutie de Ceva fin cu smantana de la Delaco
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza:

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut. 

Am impartit aluatul in 5.

Pe blatul de lucru am presarat faina si din fiecare bucata am intins cate o foaie de placinta pe rotund.

Am pus cite 2 linguri de crema de branza Ceva fin de la Delaco pe mijlocul foii si am impaturit-o in doua.

Am incins uleiul in tigaie (trebuie sa fie baie de ulei) si am pus placinta umpluta la prajit, intorcind-o pentru a nu se rumeni prea tare.

TIPS-URI

1

 se poate servi cu rosie si usturoi

2

crema de branza se poate amesteca impreuna cu alte ingrediente (bacon, chilli etc)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Briose cu branzeturi