Placinta insiropata, cu piersici

de Steffy in Prajituri, 7 Dec 2013 | 14943 vizualizari

 

Este o reteta luata de la Merisor, cu cateva modificari bineinteles. Am facut-o de 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei.
A fost tare buna, draga Merisor, multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 pachet foi subtiri de placinta (400 g)
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 250 ml ulei
  • 400 g iaurt
  • o cutie compot de piersici feliate (800 g)
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • siropul de la compot
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta insiropata, cu piersici:

Blatul: foile de placinta se lasa la decongelat cateva ore si se taie fasii lungi, pastrand una pe care o asezam pe fundul tavii.

Mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugam uleiul si mixam pana se omogenizeaza bine. Peste aceasta compozitie punem iaurtul, in care am amestecat praful de copt si sarea.

Ungem tava cu putin ulei, asezam foaia oprita in tava, punem jumatate din compozitie si jumatate din fasiile taiate, uniformizam cu o lingura, apoi punem si restul de fasii, si compozitia ramasa.

Adaugam feliile de piersici din compot in tava si dam la cuptor pentru 40 minute, la foc mediu.

Siropul: caramelizam zaharul si cand s-a topit, adaugam apa si lasam sa fiarba pana la diluarea completa a zaharului. Dupa ce s-a racit, adaugam siropul de la compot.

Cand placinta este gata, scoatem din cuptor si turnam siropul deasupra, putin cate putin.

Se serveste cand s-a racit. Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta insiropata, cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici