Mi-a placut nespus cum arata placinta cu mere a Gabrielei Duceag si mi-am propus sa o fac imediat. Nu a suferit mari modificari, pe ici pe colo putin ca sa-mi pun si eu amprenta.
MULTAM GABY_D.
Se incalzeste laptele impreuna cu untura pana aceasta s-a topit. Separat amestecam oul cu sarea, zaharul si coaja de lamaie.
Punem laptele peste ou si le turnam impreuna in vasul cu faina. Presaram drojdia si framantam bine pana devine aluatul neted. Adaugam cele doua linguri cu ulei si framantam energic. Lasam la cald sa creasca pentru o ora.
In acest timp curatam merele si le dam pe razatoarea mare, le calim pe foc impreuna cu zaharul, adaugam scortisoara dupa gust si dam la rece.
Aluatul crescut il impartim in trei. Prima bucata o intindem in dreptunghi, pe mijloc in lungime asezam merele, iar marginile de aluat le taiem fasii cam de un deget. Aducem cate o fasie din fiecare parte peste mere astfel incat sa se impleteasca peste mere. La fel procedam si cu celelate doua ucati de aluat.
Lasam pentru vreo 10 minute la cald, ungem cu ou batut si coacem la foc moderat cam 30-40 de minute.
1
Eu am facut doua cu mere si una cu branza dulce.