Placinta foietaj cu branza

de Moni_alex in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 11680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • 125 ml iaurt gras
  • un praf de sare
  • 175 g unt cu grasime 80%
  • 30 g faina
  • Umplutura
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • un galbenus pentru uns
  • stafide(optional)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta foietaj cu branza:

Galbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina).

Untul se framanta cu cele 30 g faina pana la incorporarea acesteia.

Aluatul se aseaza pe o planseta unsa cu ulei si se imparte in doua.

Se ia prima parte de aluat si se intinde intr-o foaie patrata, se intinde apoi un sfert din compozitia de unt cu faina pe toata suprafata foii si se cresteaza cu cutitul cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului fara a le desprinde de tot.

Se pliaza catre mijloc pornind dinspre colturi si se acopera mijlocul cu partea opusa celei pliate anterior pana se pliaza toate partile.

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Cele doua parti de aluat se infoliaza si se lasa la frigider 15 min.

Dupa cele 15 min se intinde fiecare parte de aluat cu partea de jos deasupra, se intinde din nou si se unge cu amestecul de unt cu faina si se pliaza la fel ca prima data apoi cele doua foi se introduc la frigider pentru 30 minute.

Intre timp se pregateste umplutura: se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cele 4 oua(am pus si o mana de stafide inmuiate in apa calduta cu esenta de rom).

Dupa cele 30 minute se intinde prima foaie, se pune in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu furculita.

Am presarat putin gris pe toata suprafata apoi am pus umplutura, am nivelat bine si deasupra a doua foaie de aluat. 

Se taie in patratele si se unge cu galbenus de ou batut cu 1-2 linguri apa rece.

Se baga placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius aprox 45-50 minute pana se rumeneste frumos si se desprinde pe parti.

Se lasa sa se raceasca apoi se poate degusta de intreaga familie.

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Aluatul se poate congela si folosi alta data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta foietaj cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Moni_alex 1

16.05.2015, 19:17

Bunica 1

16.05.2015, 20:06

Ce frumos a ieșit foietajul!

mirela0911 1

17.05.2015, 16:08

Delicioasa placinta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit