Este excelenta rece, cand devine insiropata, dar niciodata nu ma pot abtine sa nu pap si calda :D
COMPOZITIA DE UMPLUTURA
8 oua se bat cu 300 g. zahar se adauga iaurtul ( din care oprim 2 linguri) , stafidele si zaharul vanilinat.
COCA
Intr-o cana de 250 ml. se pun : drojdia cu o lingurita de zahar si putina sare, se freaca si se pune apa calduta (nu plina, ci sa ramana goala cam de un deget). In vasul in care se framanta se toarna compozitia cu drojdie, se pun 2-3 linguri de ulei, 3 lingurite cu zahar si faina cat cuprinde si se framanta. Nu se lasa la crescut. Coca obtinuta se imparte in 4 bucati, obtinandu-se 4 foi.
Se unge tava cu unt sau margarina. Se intinde o foaie ( la prima foaie marginile sa iasa din tava, pentru a impiedica iaurtul sa se lipesca de tava ) peste care turnam din compozitie, apoi iar foaie, iar compozitie…..si ultima foaie.acum putem impaturi si marginile primei foi.peste ultima foaie nu se pune compozitie. Se pun cubulete mici de unt.
Din iaurt mai pastram 2 linguri si-l amestecam cu 2 oua. Punem tava la cuptor, iar cand s-a rumenit putin, turnam cele 2 oua pe toata suprafata.Dupa ce o scoatem de la cuptor punem zahar pudra si lasam sa se raceasca.
Este excelenta rece!