Chec cu portocale

de ExploraCuisine in Prajituri, 15 Mar 2011 | 5474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 portocala intreaga    
  • 180 g unt    
  • 3 oua    
  • 1 cana zahar    
  • 1 1/2 cana faina    
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale:

Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca.

Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja)

Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam zaharul si mixam.

Adaugam untul topit si ouale pe rand si mixam.

 Adaugam faina amestecata cu praful de copt treptat si mixam pe viteza mica.

Punem compozitia intr-o tava de copt, tapetata cu unt si faina.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-55 minute (depinde de cuptor)

Cand checul e gata (verificati cu scobitoarea) il lasam sa se raceasca in tava 15 minute iar apoi il scoatem pe un gratar pana se raceste complet.

Taiem felii si servim cu felii de portocala, delicios! Bon appetit!

 


TIPS-URI

1

se poate renunta la coaja de portocala, dar aroma va fi mult mai slaba, iar cantitatea de faina, va trebui redusa putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ExploraCuisine 1

16.03.2011, 17:44

Am modificat si reteta pentru ca sa nu existe nici o confuzie

LUK 1

16.03.2011, 22:41

sigur e bun

adry88 1

03.06.2011, 11:17

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem