Placinta de foi cu mere

de Miha in Dulciuri, 13 Sep 2010 | 17912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de placinta
  • 7 mere potrivite
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • zahar
  • 1 lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de foi cu mere:

Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar, scortisoara si 50 g unt. Se fierb pana scade zeama lasata de mere. Se lasa la racit.

Foile de placinta se impart in 3, la fel si cantitatea de mere calite. Eu am avut 15 foi si am pus cate 5 pentru fiecare rulou.

Restul de unt se topeste si se amesteca cu uleiul. Cu acest amestec vom unge fiecare foaie in parte, pe care mai apoi le vom suprapune. Repartizam uniform merele calite pe toata suprafata, apoi rulam strans.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 20 de minute, pana se rumenesc deasupra.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop. Dupa ce s-au racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

zaharul se pune dupa gust si un functie de soiul merelor

2

untul si galbenusul pentru uns placinta se pot inlocui cu ulei pentru a avea o placinta de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de foi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

13.09.2010, 18:43

ei iiiiii...o bucatica mica pentru mine...stii ca eu nu sunt cu bucatile mari

aziz 1

31.10.2010, 08:48

cum spuneam tot ce e cu mar merita multe multe furculite

Raisha 1

31.10.2012, 09:58

super, acum ma apuc de reteta asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu scortisoara