Cozonac cu nuca si cacao

de Gherca Daniela in Dulciuri, 24 Apr 2014 | 3135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 600 ml lapte
  • 200g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de sare
  • coaja de lamaie si portocala
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 10 lg de zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 150g miez de nuca
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • un ou
  • 1 lingura zahar
  • optional puteti presara mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Pentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute.

Intr-un lighean am pus faina cu putina sare, pe urma am pus si maiaua, laptele caldut l-am amestecat cu zaharul si l-am turnat peste faina, apoi ouale, cojile de citrice si am inceput sa framant, adaugand treptat untul topit, dar nu fierbinte. Am framantat pana am obtinut un aluat usor lipicios si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Apoi am impartit aluatul in 2. Am intins prima foaie in forma dreptunghiulara si am pus jumatate din umplutura. Asa am procedat si cu a 2-a foaie.

Le-am pus in 2 tavi de cozonac, tapetate cu hartie de copt, i-am mai lasat 20 min,  apoi am uns cu oul batut bine cu zaharul si i-am bagat la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. 

Cand cozonacii sunt inca fierbinti, facem repede un sirop din apa cu zahar si ii ungem deasupra, pentru a se pastra fraged mai mult timp, iar coaja sa nu fie tare.

Umplutura: Am batut albusurile spuma, apoi am adaugat treptat zaharul, dupa ce s-a topit in totalitate am pus si cacaoa, nuca data prin masina de tocat, (eu am maruntit-o), si pe urma esenta de rom. Amestecam totul cu o lingura de lemn.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci pufosi