O placinta delicioasa...care trebuie incearcata neaparat!nu trebuie sa fie vreun concurs pentru a ne inspira din retetele Laurei Laurentiu! :)
1. Lasam varza la desarat cca 2 ore, apoi o tocam fideluta si o stoarcem bine de zeama pe care o lasa;curatam si ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei.
2. Dupa 3-4 minute adaugam si varza si le calim impreuna , la foc mic, amestecand din cand in cand - timp de un sfert de ora. Adaugam apoi si mararul tocat marunt, foile de dafin, piperul boabe si pasta de tomate- diluata in putina apa! Potrivim de sare si acoperim apoi varza cu un capac- lasand-o sa fiarba pana cand toata apa se va evapora.
3. Foile dintr-un pachet se impart in 3 - sunt 15 foi- deci vom avea de grupari de cate 5; intr-o tava adanca ( tapaeta cu hartie de copt) punem o prima grupare de foi( 5 bucati)- unse intre ele cu ulei, apoi peste ele punem jumatate din varza calita, o intindem uniform, punem a doua grupare de foi - la fel unse intre ele - urmata de cea de-a doua jumatate de varza calita; la final acoperim cu ultima grupare de foi unse intre ele cu ulei, iar deasupra vom unge placintica noastra cu un amestec de smantana+oua+sare.
4. Inainte de a da acoperi placinta cu smantana o taiem in bucati potrivit de mari- astfel incat sa ne fie mai usor sa o scoatem cand e deja gatita; din loc in loc intepam cu furculita foaile de placinta!
5. Coacem placinta la foc potrivit, pana cand aceasta capata o culoare rumenie ( cam 3/4 ora).
6. Se serveste cu mare pofta! trebuie sa fie usor calduta in momentul servirii, nu fierbinte!