"TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite".
Pregatim mai intai aluatul, pe care trebuie sa-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un castron faina,drojdia, boiaua, sarea si zaharul.Adaugam apa, uleiul si sosul de rosii si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic, pe care il punem intr-un loc caldut, ferit de curent.
Intre timp ne ocupam de umplutura: tocam ceapa si ardeiul,punem la scurs samburii de rodie, radem o vanata mare sau 2 mici, lasam la scurs, apoi calim in ulei, adaugand sare dupa gust (eu am pus la borcan vinete din acestea).
Incingem putin ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si ardeiul si calim pana devine ceapa sticloasa, amestecand des. Adaugam sosul de rosii, apoi vinetele calite. Lasam la calit circa 5-7 minute si adaugam si tonul scurs. Tinem pe foc pana se evapora lichidul, potrivim gustul de sare si piper si adaugam semintele de rodie (:P). Luam cratita de foc si lasam sa se racoreasca. Ungem o tava cu unt sau o tapetam cu hartie de copt si intindem aluatul in doua foi. Asezam prima foaie in tava si intindem uniform,umplutura bine scursa. Intindem si a doua foaie de aluat si o intepam din loc in loc. Ungem cu ou batut cu un praf de sare si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!