Aluat:
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit.
Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pentru aluat se poate folosi si masina de maine, programul de framantare si dospire.
Intindem aluatul in tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, ridicandu-l putin si pe marginea tavii.
Nu puneti stratul de aluat foarte gros, caci va mai creste la copt. Daca va ramane ceva aluat puteti face niste turte delicioase.
Umplutura:
Intr-un castron amestecam mozzarella si telemeaua date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul, iaurtul, usturoiul pisat, spanacrul tocat si condimente dupa gust. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza.
Daca mai este necesar se mai poate adauga putin iaurt.
Turnam compozitia peste aluatul din tava si dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40-50 de minute, pana umplutura prinde crusta deasupra si incepe sa se rumeneasca.
Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.