Placinta cu spanac

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2012 | 6825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1+1/2 cana faina ·
  • 1 cana lapte ·
  • 1 cana ulei ·
  • 2 oua ·
  • sare ·
  • 1 praf de copt ·
  • spanac 250gr ·
  • branza sau cascaval ras ·
  • usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Blatul: amestecam faina, laptele, ouale, uleiul si praful de copt. Este un aluat moale - asemenea unei smantani groase.

Turnam 1/2 din aluat intr-o tava (eventual tava pentru tarta), si dam tava la cutor pentru 5-7 minute. Prima jumatate de aluat trebuie sa se intareasca putin inainte sa punem umplutura de spanac. Apoi vom pune umplutura. Peste ea turnam a doua jumatate de aluat. Dupa o coacere de 20 minute punem branza sau cascaval razuit si o mai dam la cuptor (15-20 minute). Se lasa la copt pana cand devine brun-aurie si o incercam cu o scobitoare, ca sa fie bine copt aluatul.

Umplutura cu spanac: 250 gr. spanac (fiert-tocat), se adauga putina lapte, sare, piper, usturoi pisat. Se amesteca si se fierbe putin (5 minute). Este de preferat sa nu punem umplutura foarte fierbinte peste aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt