Ingrediente crustă:
Ingrediente umplutură:
Topping:
Se începe cu prepararea toppingului. Într-un vas cu fundul dublu punem la fiert zmeura cu zahărul . Lăsăm aproximativ 30 minute, timp în care supraveghem atent şi amestecăm compoziţia, rezultând o dulceaţă aromată . La dulceaţa călduţă, înainte de a o distribui deasupra prăjiturii se adaugă plicul de Gelee (conform instrucţiunilor de pe plic)
În vasul robotului, la care am pus cuţitul, se zrdobesc biscuiţii până obţinem un pesmet fin. Se adaugă untul moale şi zahărul. Dăm câteva impulsuri robotului pentru omogenizare apoi distribuim în mod egal compoziţia în forme de copt unse cu unt. ( Compoziţia se poate pune în tavă întinsă de 23/23 cm sau formă de tort)
Se tasează biscuiţii cu dosul unei linguri apoi se pune tava la rece.
Pentru umplutură amestecăm brânza de vaci şi brânza ricotta, adăugăm smântâna, zahărul, vanilia şi câte un ou amestecând după fiecare până la integrarea completă. Se amestecă făina cu amidonul , se adaugă compoziţiei de brânzeturi apoi se rade coaja unei lime şi se stoarce sucul de la jumătate.
Se toarnă compoziţia în forme (sau tavă) peste crusta de biscuiţi şi dăm la cuptor pentru o oră. La început la temperatura de 180 grade, iar după 15 minute se scade temperatura la 130 grade. Timpul pentru coacerea prăjiturii poate varia între 1 oră şi o oră şi jumătate, depinde de cuptor.
După răcirea prăjiturii adăugăm toppingul şi decorăm cu zmeură şi frunzuliţe de mentă .