Am aflat de acest site in urma cu o zi, in timp ce cautam o reteta pentru placinta cu piept de pui ...astazi va prezint reteta, e luata de pe aici de pe site...a iesit foarte buna, iar iubitul meu s-a declarat fanul acestei placinte!
Mi-am facut curaj, mi-ai facut cont, si sper sa ma primiti in minunata voastra comunitatea!
Aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem apa fiarta,praful de copt stins cu otet,praful de sare si uleiul.Amestecam bine,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat fin care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana.Punem aluatul rezultat in folie de plastic si dam la rece timp de 6 ore.
Ne ocupam apoi de umplutura: Taiem pieptul marunt.Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei.Trebuie sa se inmoaie bine dar sa nu faca crusta maronie.Dupa ce s-a prajit se scoate ceapa din ulei pe o farfurie.In uleiul ramas de la ceapa se va cali pieptul de pui.Dupa ce s-a calit pieptul de pui,il scoatem din ulei si il punem peste ceapa.Amestecam bine apoi adaugam cele 3 lingurite de smantana,sarea si piperul.
Pentru uns: Batem bine oul cu smantana si adaugam putina sare.
Dupa ce au trecut cele 6 ore,se scoate aluatul din frigider si se pune pe masa tapetata cu faina.Se imparte in doua parti egale.Tapetam o tava cu ulei si faina.Intindem prima foaie si o punem in tava.Peste prima foaia se intinde umplutura de carne,se uniformizeaza si se intinde si ce-a de-a doua foaie peste umplutura.Se unge cu oul si se da cuptor pentru 35-40 de minute.
Se serveste calda sau rece si va asigur ca este grozava!