Placinta cu piept de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2011 | 6318 vizualizari

 

Pentru foaie m-am inspirat de la madi_marin,iar pentru umplutura de pe site-ul www.lalena.ro...Le multumesc mult amandurora a iesit o placinta delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 150 ml apa fiarta
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • 1 lic praf de copt
  • faina cat cuprinde(cam 400 g)
Umplutura:
  • 1 piept de pui 
  • 3 lingurite smantana
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei(pentru prajit)
Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita smantana
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu piept de pui:

ALUAT:Intr-un vas punem apa fiarta,praful de copt stins cu otet,praful de sare si uleiul.Amestecam bine,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat fin care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana.Punem aluatul rezultat in folie de plastic si dam la rece timp de 6 ore.

UMPLUTURA:Taiem pieptul marunt.Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei.Trebuie sa se inmoaie bine dar sa nu faca crusta maronie.Dupa ce s-a prajit se scoate ceapa din ulei pe o farfurie.In uleiul ramas de la ceapa se va cali pieptul de pui.Dupa ce s-a calit pieptul de pui,il scoatem din ulei si il punem peste ceapa.Amestecam bine apoi adaugam cele 3 lingurite de smantana,sarea si piperul.

PENTRU UNS:Batem bine oul cu smantana si adaugam putina sare.

Dupa ce au trecut cele 6 ore,se scoate aluatul din frigider si se pune pe masa tapetata cu faina.Se imparte in doua parti egale.Tapetam o tava cu ulei si faina.Intindem prima foaie si o punem in tava.Peste prima foaia se intinde umplutura de carne,se uniformizeaza si se intinde si ce-a de-a doua foaie peste umplutura.Se unge cu oul si se da cuptor pentru 35-40 de minute.Se serveste calda sau rece(este buna oricum)cu smantana sau pasta de rosii/ketchup.

TIPS-URI

1

Tava in care s-a copt placinta este de 24x23 cm. 

2

Ceapa si pieptul de pui se calesc in acelasi ulei! 

3

Aluatul se face foarte usor,se poate amesteca si cu lingura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Angelina_Elena 1

17.01.2012, 21:39

gurita_ta2005...daca as mai avea ti-as da cu placere,dar cum numai am o sa-ti pastrez o portie marisoara data viitoare

Angelina_Elena 1

17.01.2012, 21:40

Cris mii de multumirii:*...la fel iti doresc si tie si familiei tale un an cat mai bun,cu multe bucurii si lucruri frumoase

bianca92 1

28.10.2013, 14:43

asta da placinta buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta indiana de pui