by cec, adaptata la ce am gasit prin frigider....( mai multe resturi de branzica, de vreo 3-4 feluri...)
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se amesteca bine cu zaharul apoi se lasa putin la dospit la loc cald.
Faina se pune intr-un castron, se adauga in mijloc drojdia dospita, se adauga sare, ulei si laptele amestecat cu apa , calduta.se framanta bine de tot aluatul, apoi se lasa la dospt pana creste frumos, la loc cald.
Se pune apoi pe masa, se mai framanata putin si se taie in 10 buc aprox egale.
Fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat diametrul unei farfurioare, apoi se unge cu unt moale, se fac astfel doua parti a cate 5 buc de aluat si se lasa cam 10 min pe masa .
Se ia prima gramajoara si se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii in care va fi coapta placinta, se unge cu unt si se pune umplutura, apoi se intinde a doua serie de aluat si se pune deasupra.
Marginile se indoaie bine inauntru, ca sa nu iasa branzica pe margini in timpul coptului.
Pt umplutura se amesteca bine toate ingredientele, in afara de mozzarella. Se intinde compozitita pe prima foaie de aluat si apoi se razuieste si mozzarella, se acopera cu a doua foaie, se portioneaza. Eu am taiat in 3 pe latime si 4 pe lungime, asa mi s-au parut bucatile mai generoase...Deasupra am ras putina branzica si nu am uns cu ou, ca in reteta lui CEC.
Am copt la 190 grade cam jumatate de ora. O bunatate, nu alta! Daca va place branza sarata. Oricum am in plan sa o fac si cu branza dulce.