Desi este o varianta vegana, merita toate laudele, are un gust senzational, un aluat foarte foarte bun, aromata si parfumata....ce poti sa-ti doresti mai mult de la o placinta cu mere asa ca la mama acasa?
Umplutura:
Apa calda si uleiul, siropul de artar, vanilia( coaja de portocala) se pun intr-un vas larg( lighenas de framantat), se adauga faina cernuta, praful de sare si drojdia uscata si se amesteca pana la omogenizare, apoi se framanta aluatul( nu mult) si se lasa deoparte la loc cald ( langa ochiul aragazului) pana pregatim umplutura.
Merele se spala, se curata se razuie si se amesteca cu siropul de artar, vanilia si scortisoara.
Se tapeteaza o forma rotunda de tarta in stil clasic cu ulei si faina.
Coca se imparte in doua bucati.
Eu am intins aluatul pe o hartie pergament( nu necesita infainare), m-am ajutat de o folie de prospetime pusa deasupra, apoi am pus foaia in tava tapetata.
Am adaugat merele si deasupra urmatoarea foaie de placinta.
Placinta a stat la cuptor aprox. 35 de minute la 180 de grade.
Se poate portiona calda.
Am pudrat placinta cu zahar pudra vanilat si m-am bucurat de ea! :)))))