Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa calduta o amestecam cu zaharul.
Intr-un castron cernem faina, si adaugam sarea, maia-ua, apa calduta, iar la sfarsit uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai prinde de maini.
Aluatul obtinut il lasam sa dospeasca, pentru 1 ora, la loc ferit de curentii de aer rece.
Umplutura : curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoarea mare. peste ele adaugam zeama de lamaie, nucile prajite si macinate, zaharul si 1 lg de gris.
Asamblare : aluatul il rasturnam pe masa pe care am presarat faina. Il impartim in 2 si intindem cu sucitorul 2 foi.
O foaie o asezam intr-o forma tava ( cm) tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura gris, asezam umplutura, presaram cea de a 3-a lingura de gris si apoi acoperim cu cea de a 2-a foaie de aluat. Lasam la crescut pentru 45 minute, apoi dam placinta la copt, in cuptorul preincalzit.
Lasam placinta in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (aprox. 40-45 minute) .
Imediat cum am scos placinta din cuptor o presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.
Super pufoasa si delicioasa ! :)