Este o prajitura pe care bunica sotului meu o pregateste, mai ales, in postul Pastelui. E foarte usor de facut si...ieftina!
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.
Vasul de yena sau tava (de chec) se tapeteaza cu margarina si faina. Turnam amestecul obtinut in tava si introducem la cuptorul preincalzit.
Lasam in cuptor pentru 1 ora, la o temperatura de 180gr (foc mediu).
1
Pentru masuratori, folositi acelasi pahar (de apa) de 200 ml.
2
Cand masurati uleiul, nu umpleti paharul de tot (decat 3 sferturi)
3
Cuptorul nu se deschide pentru primele 30 minute
4
Intepati cu o scobitoare la mijloc, sa vedeti daca prajitura s-a copt si in interior. Daca aluatul nu se lipeste de scobitoare, inseamna ca o puteti scoate din cuptor