Delicioasa, frageda si nemaipomenit de buna :) Foile sunt facute in casa cu untura.
Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-mere-cu-foi-de-casa/
Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.
Lasam aluatul deoparte si trecem la pregatirea merelor.
Curatam merele de coaja ( puteti sa le lasati si cu coaja), le dam pe razatoarea mare, adaugam 1 cana de zahar si punem intr-o tigaie la foc mediu. Lasam pana cand se evapora zeama lasata de la mere, aprox. (15-20 de min), adaugam scortisoara si lasam deoparte.
Impartim aluatul pentru placinta in 5 parti. Intindem fiecare foaie, dar pentru a se intinde cat mai bine, presaram din abundenta faina, atat pe blat, cat si deasupra foii. Intindem mere pe toata suprafata foii intinse, adaugam nuca taiata grosier si rulam.
Eu am intins foile pe hartie de copt, pentru a-mi fi cat mai usor sa le rulez.
Punem rulourile rezultate in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 35-40 de minute.
Presaram zahar pudra peste placinta calda si lasam la racit. Portionam dupa ce s-a racit complet.
Pofta buna!
1
Nu trebuie neaparat rulata, se poate face si foaie peste foaie.
2
Puteti face aceasta placinta si cu dovleac sau branza.
3
Daca nu aveti untura, puteti folosi unt sau ulei.