Placinta cu mere

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Ian 2017 | 19888 vizualizari

 

Delicioasa, frageda si nemaipomenit de buna :) Foile sunt facute in casa cu untura.
Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-mere-cu-foi-de-casa/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
    • 600 g faina + 200 g pentru intins foile
    • 300 ml apa calduta
    • drojdie cat o nuca
    • 1 lingura cu varf cu untura
    • 2 linguri cu zahar
    • un praf de sare
    Ingrediente umplutura:
    • 1,5 kg mere
    • 1 cana de zahar
    • 1 lingurita de scortisoara
    • 50 g nuca
    • zahar pudra pentru presarat deasupra.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si  apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.

Lasam aluatul deoparte si trecem la pregatirea merelor.

Curatam merele de coaja ( puteti sa le lasati si cu coaja), le dam pe razatoarea mare, adaugam 1 cana de zahar si punem intr-o tigaie la foc mediu. Lasam pana cand se evapora zeama lasata de la mere, aprox. (15-20 de min), adaugam scortisoara si lasam deoparte.

Impartim aluatul pentru placinta in 5 parti. Intindem fiecare foaie, dar pentru a se intinde cat mai bine, presaram din abundenta faina, atat pe blat, cat si deasupra foii. Intindem mere pe toata suprafata foii intinse, adaugam nuca taiata grosier si rulam.

Eu am intins foile pe hartie de copt, pentru a-mi fi cat mai usor sa le rulez.

Punem rulourile rezultate in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 35-40 de minute.

Presaram zahar pudra peste placinta calda si lasam la racit. Portionam dupa ce s-a racit complet.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu trebuie neaparat rulata, se poate face si foaie peste foaie.

2

Puteti face aceasta placinta si cu dovleac sau branza.

3

Daca nu aveti untura, puteti folosi unt sau ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negrese de post