Placinta cu mere

de marcelas in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 9765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200-250g faina
  • 50g zahar
  • putina sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1kg mere curatate si taiate cubulete
  • scortisoara
  • zahar
  • suc de lamaie
  • 2 linguri faina
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Facem un aluat din primele 7 ingrediente; il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 1-2 ore.

Pregatim o tava, pe care o ungem cu putin unt. Impartim aluatul in 2 bucati egale. Intindem prima foaie si o asezam in tava unsa cu unt, avand grija sa acoperim peretii tavii pana sus. Intepam foaia cu furculita din loc in loc.

Punem in tava, peste foaie, amestecul de mere( merele taiate cubulete+ sucul de lamaie+zahar dupa gust+scortisoara+vanilie+cele 2 linguri de faina) si acoperim cu cea de-a doua foaie, pe care o taiem in 2-3 locuri, ca sa permita aburelui sa se evapore.
O dam la cuptorul incins la 375F pana cand e rumenita bine.

Se taie numai dupa ce s-a racit, preferabil a doua zi.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

16.02.2010, 22:17

o placinta ca la mama acasa!

marcelas 1

17.02.2010, 07:23

Multumesc! Eu o refac cu aceeasi placere de fiecare data. Sper sa va placa la fel de mult si voua.

adry88 1

08.05.2011, 12:54

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere