Placinta cu mere

de Rocsi in Prajituri, 23 Noi 2011 | 6356 vizualizari

 

O placinta de post,super delicioasa si pufoasa...o reteta ce ii apartine lui Julie(multumesc mult draga mea)..e cert ca o sa o mai repet ca prea mult ne-a placut!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 14 linguri apa minerala
  • 20 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 650-750 gr faina(la julie scria 200 gr pentru o rulada,dar cand am framantat mi s-a parut foarte putina..nu era deloc tare aluatul)
  • umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mai intai pregatim umplutura ca sa se raceasca.

Spalam merele si le curatam de coaja.

Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem de suc.(pe care il beti,doar nu il aruncati;)).

Intr-o tigaie punem uleiul si apoi merele.

Adaugam zaharul si zaharul vanilat.

Le lasam pe foc cam 10-15 minute,timp in care tot invartim in ele.

La urma presaram scoartisoara,le amestecam bine si le dam la rece.

Aluatul:

Intr-un vas punem 6 linguri de ulei si 4 de faina.

Le amestecam bine si le dam pe foc 1-2 minute,cat sa obtinem un sos grosut.

Intr-un bol punem faina.

Peste adaugam restul de ulei,apa minerala,otetul,zaharul,praful de copt,esenta,si coaja rasa de portocala.

Framantam bine pana toate ingredientele sunt omogenizate.

Impartim aluatul in doua.

Intindem cate o foaie din fiecare bucata si le ungem cu sosul din faina si ulei,pe care la fel,il impartim in mod egal.

Rulam foile,le punem in folie alimentara si le dam la frigide circa 2 ore.

Dupa acest timp le scoatem,le framantam putin,pe fiecare in parte si intindem iar doua foi.

Asezam umplutura de mere pe fiecare si le rulam bine.

Luam o tava ,punem hartie de copt in ea si asezam placintelele in ea(cred ca pot fi puse si in tavi de chec).

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 40-50 minute.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca,apoi le pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

24.11.2011, 18:44

multumesc dragelor.este foarte delicioasa si nici nu zici ca este de post,serios va zic!!!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:16

Ce frumoasa e vreau si eu

Rocsi 1

25.11.2011, 10:40

multumesc miuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de prajitura turnata cu branza si stafide