Placinta cu mere

de adry88 in Prajituri, 14 Oct 2011 | 5791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar zahar
  • 2 lingurite de otet
  • 1 praf de copt
  • 1/2 apa minerala
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • UMPLUTURA
  • 1 kg mere
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Stingem praful de copt in otet. Amestecam toate ingredientele, adaugam faina treptat, (amestecand cu lingura cat putem) si framantam cu mana pana obtinem o compozitie care sa nu sa se lipeasca. Formam o bila, o infasuram in folie alimentara si dam la frigider o ora.

Spalam merele, le dam prin razatoare, le punem intr-o oala si adaugam uleiul, zahar si punem pe foc amestecand pana se inmoaie merele. Oprim focul si adaugam scortisoara dupa gust.

Impartim coca in 2, luam cate o bucata si intidem cate o foaie. Asezam in tava unsa si tapetata cu faina, prima foaie, adaugam merele, a-2 foaie si dam la cuptor. Lasam sa se raceasca in tava dupa care pudram cu zahar si putem sa o proportionam

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

14.10.2011, 18:07

clar ca e tare buna

danakarin 1

14.10.2011, 23:59

arata super, dar n-am vazut eu bine?? cita faina???

Kori 1

16.10.2011, 23:17

arata foarte bine, asa o face si mama prajitura cu mere

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta rustica, cu mere