Placinta cu leurda si branza

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2011 | 7876 vizualizari

 

Zielele trecute, cucerita fiind de reteta gasita, am pornit cu toata nadejdea sa cumpar leurda. Daca te grabesti, s-ar putea cu putin noroc sa mai gasesti in piata. Placinta aceasta este si mai gustoasa servita rece, cand branza si leurda s-au legat bine, asa ca o poti prepara "de azi pentru maine".

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:
  • 3 legaturi stufoase de leurda
  • 500 gr branza de vaci usor sarata (preferabil tot din piata, de la tarani)
  • 250 gr telemea de bivolita
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 oua
  • o legatura ceapa verde
  • un pachet foi de placinta
  • 200 ml lapte
  • Pentru unsul foilor:
  • 200 gr unt
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu leurda si branza:

Foile de placinta se decongeleaza din vreme. Sfarami intr-un bol incapator branza si o amesteci cu 2 oua, leurda, ceapa si patrunjelul taiate marunt. Cand s-au decongelat foile de placinta, le imparti doua cate doua si le ungi intre ele cu putin din untul topit in ulei. Pe latura mare a foii, dintr-o margine pornind, pui cam 5 linguri de compozitie, apoi cu grija rulezi. Pe masura ce rulezi, in special cand ajungi la capatul foii, mai ungi putin. Iei cu grija sulul si il asezi in tava. Repeti operatiunea pana se termina compozitia (mie mi-au ramas nefolosite fix doua foi de placinta), asezand sulurile in spirala. Laptele il amesteci cu celelalte doua oua si il torni peste placinta. Bagi imediat (ca sa nu se scurga laptele pe langa peretii detasabili) la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-50 min. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu leurda si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschette cu ardei copti